Løbesko dame – Se tilbuddene

Løbesko til kvinder – faktorer du bør være obs på

Den første faktor er, at kvinder har bredere hofter end mænd, hvilket gør det mere almindeligt for kvinder at have større pronation. Hvis du overpronerer, er det vigtigt at finde sko, der understøtter dine fødder og hjælper med at reducere risikoen for skader.

Nogle af de mere almindelige overpronationsskader inkluderer:

Ifølge en undersøgelse fra Runner’s World har knæskader en tendens til at ramme kvinder næsten dobbelt så ofte på grund af det ekstra tryk på underkroppen. For at afhjælpe dette problem kan lidt ekstra støtte gennem lidt forskellige mellemsåler eller ydersoles afhjælpe mange skader. Endvidere kan styrkelse af dine hoftemuskler også arbejde for at hjælpe med at forhindre denne skade.

Hvis du stadig oplever smerter omkring dit knæ når du løber, skal du overveje at få speciallavede skoindsatser. Disse kan hjælpe med at stabilisere dine fødder og reducere påvirkningen af dem når du løber. Tilpassede skoindsatser kan laves efter dine specifikke fødder, behov og vægt.

Kropsmasse – underkroppen
Generelt har kvinder ca. 15% lavere kropsmasse – i samme højde – end mænd, selvom dette kan variere blandt individer.

Denne nedre kropsmasse betyder, at skodesignere skal overveje hvor meget skum der er nødvendigt i mellemsålen (kvinder har sandsynligvis brug for lidt mindre), hvilket betyder, at kvinders sko har en tendens til at være lettere, blødere end herreversionen.

Derudover har svangen i løbesko dame en tendens til at være lidt dybere, hvilket gør det lettere at bøje mellemsålen ved afsæt og tage højde for den nedre kropsmasse.

Hormonelle forskelle
Kvinder har lavere muskelmasse end mænd, fordi kvinder producerer mindre testosteron. Dette betyder, at mænd har en tendens til at have mere kropsmasse end kvinder. For eksempel har en kvindes ben ca. 60 procent muskler, hvor en mands ben har ca. 80 procent muskler.

En anden hormonel faktor der adskiller sig mellem kønene, er mængden af ​​østrogen i kroppen. Kvinder har mere østrogen, så de har en tendens til at have en højere procentdel af kropsfedt. Den gode nyhed er, at procentdelen af ​​kropsfedt ikke påvirker din ydeevne aerobt, fordi det ikke har en direkte indvirkning på det maksimale iltoptagelsesniveau.

Imidlertid er ulempen lavere østrogenniveauer, der kan øge chancen for spændingsfrakturer hvilket sker når der kommer for meget tryk på en knogle. Et almindeligt sted for dette at ske hos kvinder er på den mediale bageste del af skinnebenet (den inderstebagsidel af ​​underbenet).

Fodform

Udviklere bør også overveje det faktum, at mænds fødder har en tendens til at være bredere og længere i gennemsnit. Kvindens fødder har på den anden side forskellige formegenskaber, især i fodens bue og tæerne.

For eksempel er kvindens fødder normalt bredere i forfoden, højere i buen og mere smalle i hælen. For at sikre, at løbeskoen passer godt til foden, skal disse faktorer overvejes når du prøver på sko. Dette betyder også, at du muligvis bliver nødt til at prøve flere mærker og forskellige typer sko (neutral, stabilitet, polstring osv.) indtil du finder ud af, hvad der passer til dine fødder.

Mange kvindelige løbere har smalle hæle, hvilket kan forårsage problemer, når de prøver at finde den rigtige pasform til sko. Hvis du falder inden for denne kategori, kan snøring af skoene på forskellige måder hjælpe med at skabe en god pasform.

Hvordan løbesko dame adskiller sig fra herresko

Kvinders løbesko er bygget bredere end mænd i forfodsområdet og smallere i hælen på grund af kvinders fødder. Dame løbesko er dog i størrelsen mindre end mænds – sidstnævnte, som normalt er bredere og størrelse større end kvinders løbesko.

Afhængigt af mærket kan du opleve forskellige mellemsåle, hælstøtte eller skoens vægt. Normalt vejer kvinders sko mindre end mænds, men mellemsålen og hælen er måske ikke fremstillet af de samme materialer, fordi kvinder har en tendens til at overpronere mere end mænd.

Kan du løbe i en herresko?
Nogle kvinder synes, at det er mere behageligt og passende at løbe i en herresko snarere end at løbe i en kvindesko. Hvorfor det? Det er bare den individuelle form på foden.

Husk, at hver fod er forskellig, og hvis du oplever at løbesko til kvinder ikke passer korrekt, kan du prøve løbesko til mænd. Hvis du bruger en størrelse 37 i damesko, betyder det ikke at du vil skulle bruge en størrelse 37 i herresko.Der må du prøve dig frem indtil du finder den rigtige størrelse der passer lige prævis til dig.

Afslutning
Mænds og kvinders løbesko adskiller sig på forskellige måder, inklusiv den måde vores krop reagerer på dem. Sørg for, at du har de rigtige løbesko til din kropstype, fodform og løbebehov for et mere behageligt løb.